Uloskirjauksen vahvistus

Haluatko varmasti kirjautua ulos? Menetät tallentamattomat tiedot!

Poistumisen vahvistus

Haluatko varmasti poistua? Menetät tallentamattomat tiedot!

Poistumisen vahvistus

Haluatko varmasti poistua? Menetät tallentamattomat tiedot!
AVO Ammatinvalintaohjelma

Itsearviointi
Valitse tehtävä
Vastaa kysymyksiin

INFO

Vastatut
TOP-10 ammatit
Et ole vastannut kysymyksiin. Voit tutustua ammatteihin alla olevalta listalta.

Mikä on AVO?

AVO-ammatinvalintaohjelma on apuväline ammatti- ja koulutusvalintojen tekoon. AVO auttaa sinua pohtimaan tavoitteitasi ja löytämään niitä vastaavia ammattivaihtoehtoja.

Itsearviointi-osio sisältää tehtävät Kiinnostukset ja Työn sisältö. Vastaamalla kysymyksiin saat alustavan TOP-10-ammattilistan toiveittesi mukaisessa järjestyksessä, joka tarkentuu sitä mukaan kun etenet osatehtävissä.

Omat tulokset -osiosta näet mm. miten AVOn yli 300 ammattia vastaavat toiveitasi. Kukin ammatti on linkitetty ammattikorttiin. Siinä kuvataan tarkemmin, millä tavalla ammatti on yhteydessä toiveisiisi ja sisältääkö se sellaisia kykytekijöihin tai rajoitteisiin liittyviä seikkoja, joiden merkitystä omalla kohdallasi voi olla syytä miettiä tarkemmin.

Suosittelemme tulosten tallentamista myöhempää tarkastelua varten. Tulokset säilytetään 3 kk viimeisestä tallennuspäivästä.

AVO ei valitse ammattia puolestasi tai mittaa soveltuvuutta, vaan tarjoaa aineksia päätöksentekoon. Lähtökohtana ovat vastauksesi, joten mieti niitä huolella. Turhan varovainen ei niissä kuitenkaan kannata olla, koska tällöin tulokset jäävät epätarkoiksi.

AVOon on valittu kattava joukko erityyppisiä ammatteja – jokin sinulle sopiva vaihtoehto voi niistä silti puuttua. AVOn sisältämien työn ominaisuuksien, kiinnostusten, kykyjen ja rajoitteiden yhteydet yksittäisiin ammatteihin on arvioinut näihin kysymyksiin perehtyneet TE-toimiston psykologit. Yksittäisen ammatin sisältämien tehtävien kirjo voi kuitenkin olla hyvin laaja, joten yhteydet kuvaavat ammattiin tyypillisesti liittyviä ominaisuuksia.